درسی از امام خمینی(س)؛
ادعیه امام سجاد(ع) درس انسان سازی
معاویه اسلام را تک بعدی و در قالب رفتار و کردار خود تعریف می کند و با به کار گیری امکانات رسانه ای و تبلیغی زمان خود حقیقت اسلام را تا آنجا وارونه می سازد که به راحتی دین را در خدمت حکومت خود در می آورد که این همه البته بر دوش جهالت و نادانی مردم حمل می شود و مسیر بیراهه را طی می کند تا به دوران یزید می رسد.
اسلام که دین عدالت و آزادی و هدایت و آگاهی بخشی همه جانبه و همگانی است و در برنامه خود تأمین کرامت و سعادت فردی و اجتماعی انسانها را هدف گذاری کرده است، در مقاطعی مورد سوء استفاده واقع و حقیقتش وارونه جلوه داده شده است. یکی از دردناک ترین این دورانها، هزار ماه سیاه حکومت بنی امیه است که با کجرویهای خود بزرگترین لطمه را به حیثیت و شأن این دین مبین وارد ساخته و انحرافات خطرناکی در آن ایجاد کرده است. معاویه اسلام را تک بعدی و در قالب رفتار و کردار خود تعریف می کند و با به کار گیری امکانات رسانه ای و تبلیغی زمان خود حقیقت اسلام را تا آنجا وارونه می سازد که به راحتی دین را در خدمت حکومت خود در می آورد که این همه البته بر دوش جهالت و نادانی مردم حمل می شود و مسیر بیراهه را طی می کند تا به دوران یزید می رسد. و این یزید با صراحت «... فلا خبر جاء و لا وحی نزل» می خواند! در چنین شرایطی است که حضرت حسین قیام می کند و در راه خدا و نجات دین و مردم: «بذَلَ مُهجَتَهُ»، «لِیَسْتَنْقِذَ عِباد مِنَ الجَهالَة وَ حِیرَة الضَّلالَة». اما قابل تصور است که اگر اقدامات آگاهی بخش بعدی خاندان حسین و از جمله حضرت امام سجاد(ع) نبود، این احتمال به طور قوی وجود داشت که دستگاه تبلیغی بنی امیه واقعه کربلا را شورشی غیر شرعی به خورد مردم بدهد و به اصطلاح آب هم از آب تکان نخورد. اما موقعیت سنجی و عکسالعملهای سنجیده آن بزرگوار و حضرت زینب(س) در دوران اسارت و بعد از آن در وجوه مختلف و از جمله در قالب دعا همه تبلیغات و نقشه های دستگاه شیطانی بنی امیه را نقش بر آب و نقش حقیقت واقعه عاشورا و تأثیر آن را ماندگار ساخت. حضرت امام خمینی(س) در بیانی درس آموز به این حقیقت چنین اشاره دارند:
«ما ملاحظه می کنیم که در زمانهایی که ائمه مسلمین- علیهم السلام- در فشار سخت بنی امیه و بنی العباس بودند مطالب خودشان را آن طور که ممکن بود به مردم می رساندند، حتی در ادعیه آنها، شما اگر ادعیه امام سجاد و سایر ائمه را ملاحظه بفرمایید مشحون است از اینکه مردم را بسازند برای یک امر بالاتر از آن چیزی که مردم عادی تصور می کنند. دعوت به توحید، دعوت به تهذیب نفس، دعوت به اعراض از دنیا، دعوت به خلوت با خدای تبارک و تعالی، معنی اش این نبوده است که مردم توی خانه هایشان بنشینند و از مصالح مسلمین غفلت کنند و مشغول ذکر و دعا باشند. چنانچه خود آنها که ملاحظه می کنید، این طور نبودند. ... تمام ادعیه ای که در لسان ... ائمه مسلمین واقع شده است، تمام این ادعیه، در عین حالی که دعوت به معنویات است، از راه دعوت معنویات، تمام مسائل مسلمین اصلاح می شود» (صحیفه امام،ج۱۸،ص۴۲۲)
به مناسبت سالروز شهادت امام پنجم …
اخلاق و فضائل امام محمد باقر(ع)
خداحافظ ماه دوری از زشتی ها؛
وداع امام سجاد(ع) با ماه رمضان
به مناسبت میلاد باسعادت امام سجاد …
نگاهی کوتاه به زندگانی امام سجاد(ع)
سخنان انقلابی حضرت سجاد علیه السلام؛
خطبه ای از امام سجاد(ع) که کاخ یزید را بر هم ریخت