در آیین رونمایی از نسخه سوم مجموعه آثار امام خمینی؛
سید حسن خمینی: همه هویت جمهوری اسلامی «امام» است
سید حسن خمینی: باید از بسیاری از نهادهای فرهنگی کشور گله کرد که نسبت به امام یا بیتوجه هستند یا یا کم توجه؛ نمیخواهم نام بیاورم اما این نهادها یا تحلیل غلط دارند و یا توجه ندارند. بحث فرد یا شخص نیست، بلکه امام هویت تمام جمهوری اسلامی است. همه چیز را باید با امام مقایسه کرد؛ همچون قرآن که در دین بستر است و همه چیز دین با قرآن قیاس میشود، در انقلاب اسلامی نیز همه چیز با امام قیاس میشود.
یادگار امام با گلایه شدید از بیتوجهی بسیاری از نهادهای فرهنگی کشور به امام خمینی گفت: این مسأله یا ناشی از تحلیل غلط یا بیتوجهی است. بحث بر سر فرد یا شخص نیست، بلکه امام هویت تمام جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در آیین رونمایی از نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی(ره) به ضمیمه آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی و مجموعه تبیان که پیش از ظهر امروز دوشنبه ۸ خردادماه در حسینیه جماران برگزار شد، با بیان اینکه فضای مجازی یک واقعیت است، گفت: در مواجهه با فضای مجازی، بسیاری همان نوع مواجههای را به کار میبرند که در اوایل آمدن بلندگو به کار گرفته بودند و آن را تحریم کرده بودند و به عنوان «بوق شیطان» یاد میکردند. مواجهه ای که بعدها در مورد رادیو یا ماهواره هم اتفاق افتاد. ولی این پدیده ها واقعیتهایی است که خوب یا بد وجود دارد و ما امکان نفی آنها را نداریم؛ نه تنها ما بلکه هیچکس نمیتواند واقعیت را نفی کند. زمانی که یک واقعیت خود را تحمیل میکند، باید آن را مدیریت کرد.
وی اظهار کرد: بسیاری، به دنبال تغییر جهان یا تفسیر جهان هستند، اما ما باید به دنبال استفاده از جهان باشیم؛ فضای مجازی واقعیت جهان امروز است و خوب یا بد آن چندان مهم نیست. ستیز با این واقعیت سر به صخره کوفتن است.
یادگار امام با اشاره به اقدامات مرکز نور در عرصه دیجیتال گفت: اقدامات مجموعه نور از این جهت ارزشمند است که بسیار زودتر فهمید باید از این بستر استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه امروزه سبک زندگی تغییر کرده است، ادامه داد: در این فضای جدید ما تنها نیستیم، بلکه کل جهان با آن مواجه است. ما از منظر دینی به مسأله نگاه میکنیم و دنیا نیز آشفته ی فرهنگسنتی خود است. اما میتوان از بستر جدید و فضای مجازی استفاده کرد و بهره برد؛ یعنی همانطور که این فضا آسیب میرساند، میتوان از آن بهره نیز برد و منفعت رساند.
یادگار امام یادآور شد: تحول عجیبی نسبت به گذشته در فضای دیجیتال رخ داده است و اکنون نیز هوش مصنوعی مطرح است که میتواند همه چیز را تغییر دهد. لذا تعبیر خوب و بد در مورد این پدیده ها معنا ندارد خود را گرفتار بحثهای بیهوده در مورد این فضا نکنیم.
سید حسن خمینی افزود: باید بررسی شود که در فضای جدید راهکارهای حفظ حریم خانواده و حفظ سنت چیست؟ روزی ماهواره آمد و فکر میکردیم با ممنوعیت میتوان از آن جلوگیری کرد. اما تبدیل به یک واقعیت شد و تمام قوانین ممنوعیت ماهواره فراموش شد.
وی با اشاره به تحولات سریع در حوزه دیجیتال گفت: متدنین و انقلابیها باید آینده پژوهی کنند و جلوتر از تحولات اعلام کنند چه کار باید کرد و مثلا برای ۱۰ سال آینده چه اقداماتی لازم است انجام شود؛ چرا که با نفی و تقابل از عقب قافله می دویم و همیشه عقب خواهیم ماند. ما باید واقعیت را بپذیریم و خود را با آن سازگار کنیم.
سید حسن خمینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امام تنها متعلق به موسسه تنظیم و نشر آثار امام نیست، بلکه تفاوت امام با تمام بزرگان است که همه هویت جمهوری اسلامی امام است.اگر دیگران فکر کنند که پرداختن به آثار امام تنها وظیفه موسسه است، کار به جایی نمیرسد.
وی افزود: باید از بسیاری از نهادهای فرهنگی کشور گله کرد که نسبت به امام یا بیتوجه هستند یا یا کم توجه؛ نمیخواهم نام بیاورم اما این نهادها یا تحلیل غلط دارند و یا توجه ندارند. بحث بر سر فرد یا شخص نیست، بلکه امام هویت تمام جمهوری اسلامی است. همه چیز را باید با امام مقایسه کرد؛ همچون قرآن که در دین بستر است و همه چیز دین با قرآن قیاس میشود، در انقلاب اسلامی نیز همه چیز با امام قیاس میشود.
سید حسن ادامه داد: اصل، امام است. هر چیزی که با امام در تضاد است باید کنار برود. این مساله را رهبر معظم انقلاب نیز تأکید دارد.
وی در پایان عنوان کرد: به دلیل آنکه امام پایهگذار است، تمام هجمهها متوجه ایشان است. چون هجمه کنندگان به خوبی میدانند اگر بنیان را بزنند مانند آن است که درخت بیریشه خشک میشود. بنابراین، همه باید در این خصوص همت کنند و تنها موسسه تنظیم و نشر آثار امام در این زمینه فعال نباشد. بلکه با همکاری تمام بخشها میتوان اقدامات ارزشمند مشترکی انجام داد.
سید حسن خمینی در ابتدای سخنان خود با اشاره به رونمایی از نرم افزار جدید آثار امام و آیت الله مصطفی خمینی، آن را اقدام ارزشمندی خواند که در از سوی مرکز علوم کامپیوتری نور و موسسه تنظیم و نشر امام به ثمر نشسته و از آن تقدیر کرد.
وی با اشاره آشنایی سی ساله خود با مرکز علوم کامپیوتری نور افزود: کسی نیست که بخواهد تحقیق یا مطالعه ای کند و از مجموعه نور بی بهره باشد.
کمساری: در دوره جدید رویکرد ترویجی فرهنگی هنری و اجتماعی را در موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) پیش بردهایم
حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری، در آیین رونمایی از نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی(ره) به ضمیمه آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی و مجموعه تبیان که پیش از ظهر امروز دوشنبه ۸ خردادماه در حسینیه جماران برگزار شد، اظهار کرد:در موسسه تنطیم و نشر آثار دو راهبرد اساسی از گذشته مورد توجه بوده است که جدیدا پر رنگ شده است.
وی افزود: راهبرد نخست تعامل با تمام بخش ها و سازمان و ارگان های نظام چه در بخش دولتی و خصوصی است و در این خصوص یادگار امام به عنوان تولیت موسسه توصیه اکید داشتند.
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س)با تاکید راهبرد ارتباط با سایر بخشها گفت: در برنامه پنج ساله موسسه این راهبرد را مدنظر داریم و تاکنون تفاهم نامههای متعددی با سازمانها و بخشهای مختلف منعقد شد و فعالیت مشترک با سازمان های دیگر تعریف کردیم.
کمساری عنوان کرد: راهبرد دوم فراهم کردن زمینه عمومی کردن دستاوردها و تولیدات موسسه است تا همگان از تولیدات استفاده کنند که با کمترین هزینه و کوتاهترین زمان به آثار امام دسترسی پیدا کنند.
وی ادامه داد: این گلایه همواره مطرح بود که محققان و دانشجویان با سختی به آثار امام دسترسی پیدا میکنند، به همین جهت تسهیل دسترسی را سیاست خود قرار دادیم.
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) تصریح کرد: تاکنون صدها کتاب و آثار در موسسه تولید شده است و گنج ارزشمندی وجود دارد. از طرف دیگر، تسهیل دسترسی به این آثار مطالبه عمومی بوده است، اما در این خصوص ملاحظاتی وجود داشت که در نهایت یادگار امام دستور دادند محققین و مردم بتوانند به راحتی به این آثار دسترسی داشته باشند و لذا برای آن ملاحظات تدبیری اندیشه شد.
کمساری با بیان اینکه این در گذشته نیز در موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س) اقدامات خوب و ارزشمندی انجام شده است، اظهار کرد: از اقدامات مهم در خصوص تسهیل دسترسی به آثار امام(س) راهاندازی ویکیشیعه و ویکیفقه است و تاکنون 1200 مقاله در ویکی شیعه و ویکی فقه از اندیشه امام تولید و بارگذاری شد.
وی عنوان کرد: دانشنامه امام با بیش از ۱۱ هزار صفحه هم راه اندازی شده است که پر بازدید بوده و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س) با اشاره به رونمایی از نسخه جدید نرم افزار مجموعه آثار امام خمینی(ره) به ضمیمه آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی و مجموعه تبیان گفت: امروز با این رونمایی هم شاهد تحقق یکی از اضلاع این راهبرد تسهیل دسترسی عمومی به آثار امام هستیم.
کمساری عنوان کرد: در نسخه جدید آثار شهید آیت الله سید مصطفی خمینی نیز اضافه شده است و از این پس آثار این شهید از طریق وب قابل دسترسی است. همچنین یکی از کارهای ارزشمند انتشار آثار موضوعی و تبیانی حضرت امام(س) بوده است که اکنون در نرم افزار قابل استفاده برای عموم است.
وی خاطرنشان کرد: در دوره جدید رویکرد ترویجی فرهنگی هنری و اجتماعی را در موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) پیش بردهایم، اما به هیچ وجه از فعالیت های پژوهشی کاسته نشد، بلکه افزوده شده است.
در دیدار جمعی از اساتید حوزه …
سید حسن خمینی: ادعا در مورد تمامیت ارضی ایران باید با شدیدترین …
در پیامی مطرح شد؛در پیامی مطرح …
سید حسن خمینی: شهادت حماسی یحیی سنوار، صفحهای جدید در تاریخ مبارزات …
در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد؛
سید حسن خمینی: این فکر که «اگر کاری با اسرائیل نداشته باشید، …
ظهر امروز؛
حضور سید حسن خمینی در دفتر حزب الله در تهران: نصرالله همیشه …
پیام سید حسن خمینی در پی …
راه نصرالله ادامه دارد
در آیین رونمایی از فصلنامه «گواه» …
سید حسن خمینی: امروز در گستردهترین جنگ روایتها هستیم
نامه سید حسن خمینی به سید …
مجاهدت شما در مواجهه با رژیم صهیونیستی باعث افتخار هر مسلمان و …
در سی و ششمین سالگرد تأسیس …
سید حسن خمینی: امام، نماد جمهوری اسلامی است