همزمان با میلاد حضرت زهرا (س) و امام خمینی (ره)؛

هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» در بیت تاریخی امام افتتاح شد

هفته فرهنگی بر آستان آفتاب صبح امروز همزمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) و امام خمینی (ره) در بیت تاریخی امام افتتاح شد.

هفته فرهنگی بر آستان آفتاب امروز جمعه با حضور جمعی از چهره های ملی، هنرمندان و تشکل های فرهنگی و هنری در شهر خمین برگزار شد.

آیت الله دری نجف آبادی، خانم دکتر طباطبایی، حجت الاسلام والمسلمین کمساری، استاندار استان مرکزی، و مسئولان شهر خمین از جمله مهمانان مراسم بودند.

در ابتدای این مراسم پیام ویژه آیت الله العظمی جوادی آملی پخش شد.

آیت الله العظمی جوادی آملی ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا گفت: بحث هایی که در سنوات قبل درباره حضرت زهرا نقل می شد مربوط به خطبه فدکیه و برخی بیانات ایشان است. اما این بار به مباهله می پردازیم. این مباهله را جز ادب و انسانیت و محبت و عاطفه چیزی اداره نمی کند.

او با تاکید بر وحدت و اتحاد در جامعه گفت: تا اتحاد نباشد کشور روی امنیت را نمی بیند در این اتفاق حضور حضرت زهرا و حسنین صرفا برای امین گفتن نیست بلکه در این دعا سهیم هستند و چون کاری را بدون اذن خدا انجام نمی دهند. اینها به خدا می گویند توفیق به ما بده اگر اینها به بیراهه رفته اند و لعنت خداوند باید بر آنجا جاری شود، این لعنت به دست ما انجام شود.

آیت الله العظمی جوادی آملی گفت: خداوند به ما عطا کنند لعنت را به مخالفان وحدت و اتحاد و صلح و امنیت را قرار دهیم حضرت زهرا به جایی رسیده است که به خداوند می فرماید من خلیفه شما شوم و به اجازه شما لعنت کسی را بر شما وارد کنم. این جا دو عنصر محوری است اختلاف و اتحاد حرف اول را در شقاوت و سعادت ملت ها می زند.

در ادامه مراسم حجت الاسلام رضوی مسئول بیت امام و نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام در خمین ضمن عرض خیر مقدم به حاضران گفت: این رویداد بسیار عظیم است و چند ماه است که برای آن زحمت کشیده شده است و از همه عزیزانی که برای این مراسم زحمت کشیده اند کمال تشکر را دارم.

گفتنی است در حاشیه هفته فرهنگی خمین ، در بیت امام روزانه فیلم های روز سینمای ایران هر روز سه بار اکران خواهد شد و شهروندان خمینی می توانند به صورت رایگان به تماشای فیلم های سینمای روز ایران بنشینند.

آئین افتتاح هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» در بیت تاریخی امام

در ادامه این مراسم آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی امام جمعه اراک و نماینده ولی فقیه در استان مرکزی ‌‌گفت: بیت مکرم امام را مزین فرمودید و خداوند به شما خیر بدهد. از میهمانانی که از استان مرکزی و قم و تهران و به خصوص خواهر بزرگوار همسر حاج احمد آقا تشکر می کنم که قدم به چشم ما نهادند و به این مراسم تشریف آوردند. من سالی چند بار به بیت شریف امام در خمین از جمله ۱۲ بهمن به می آیم . این هفته هم همایش ائمه جمعه را در این جا برگزار خواهیم کرد.

او با اشاره به برنامه ریزی ها برای برگزاری هفته فرهنگی خمین اشاره کرد و گفت: خمین جایگاه پیر خمین و روح خدا و بنیان گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی و شجره طیبه امامت و ولایت و احیاگر فرهنگ اهل بیت و بسیار گرانقدر است. این جا قبله گاه ارباب معرفت است و در مرحله قبل که بزرگداشت پدر امام را برگزار کردیم. هم بسیار با عظمت برگزار شد .

امام جمعه اراک در ادامه گفت: تاریخ ۲۰۰ ساله گذشته این خاندان مکرم که شاخه ای از شجره طیبیه فاطمیه است، همه مایه افتخار است و امت بزرگ اسلام و جبهه مقاومت افتخاراتی که در شصت سال گذشته نصیبش شده است از سال ۴۱ تا امروز همه این برکات به لطف امام است. شخصیت و عظمت و آثار و شاگردان و فقاهت و تحجد امام و عرفان و فقه اش بسیار عمیق است و واقعا اگر امام و سایر بزرگواران روحانیت در صد سال گذشته مثل شیخ عبدالکریم حائری و امام و علامه طباطبایی و خانواده صدر نبودند این معارف در هیچ کجای دنیا پیدا نمی شد. برکات این بزرگان ویژه است.

او با اشاره حوادث اخیر و معترضان گفت: دنبال چه می گردید ابتذال غرب را به رخ می کشید و اغتشاش می کنید این ملت در دانشگاه علوی و فاطمی معارف الهی ادعیه کمیل و رجبیه و شعبانیه را آموخته است و حقیقتی فراتر از این برنامه های لغو و باطل و مسخ کننده انسان و انسانیت فراگرفته است. امام حیات طیبه را به ما آموخته و ما باید قدر این را بدانیم. مجلس و دولت و قوه قضائیه نباید سهل انگاری کنند و این گنجینه را پاس بدارند. امام این گنجینه را گشود و از این گنجینه شهید سلیمانی ها در آمدند. امام این راه را آموخت و راه عزت و شرف را به ما آموخت و ما حیات طیبه را از امام یاد گرفتیم.

آئین افتتاح هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» در بیت تاریخی امام

دری نجف آبادی با بیان این که «امام با انقلاب و جمهوری اسلامی و قانون اساسی و ولایت فقیه اش این راه را ترسیم کرد و این راه با وجود نورانی مقام معظم رهبری ادامه دارد.» افزود: در حوادث اخیر غصه می خوردم که کفران نعمت می کنیم و امیدوارم آنها که لغزش داشتند و خطا کردند به دامان ملت برگردند. اگر تقصیری داریم از همه عذرخواهی می کنیم. تبلیغات امروز منفی است و به مقدسات توهین می شود در حالی که باید بدانیم ارزش های اسلامی در جهان امروز در امام خلاصه شده است و باید راه امام را دنبال کنیم

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام: با نسل امروز نمی توان از موضع بالا صحبت کرد

در ادامه مراسم، مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با بیان این اعتقاد که «اندیشه امام درمانگر دردهای امروز جامعه است» گفت: باید نسل امروز را در این زمینه اقناع کرد. با نسل امروز نمی توان از موضع بالا صحبت کرد باید آنها را اقناع کرد.

حجت الاسلام کمساری – مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) – با خوشآمدگویی به حاضران و تبریک میلاد حضرت زهرا و ولادت حضرت امام گفت: امیدوارم این روز با برکت برای ما موجب خیر و برکت باشد. بنده حامل سلام گرم یادگار امام هستم ایشان علاقه داشتند که تشریف بیاورند اما به دلیل تراکم کارها ایشان نتوانستند تشریف بیاورند.

او افزود: میدانید که مراجعه ما به شخصیت های گذشته و تاریخی از دو منظر صورت می گیرد گاهی ما به شخصیت ها و بزرگان تاریخ از منظر یک فعالیت علمی و پژوهشی نگاه می کنیم و به سراغ شخصیت های تاریخی می رویم تا با آنها آشنا شویم کاهی هم مراجعه ما به گذشتگان برای این است که از آرا و اندیشه ها و راهکارهای های آنها استفاده کنیم و حکمت های نهفته در سیره عملی آنها را پیدا کنیم. اگر مراجعه ما از سنخ اول باشد پژوهشی است و اما در سنخ دوم مراجعه متفاوت تر است.

کمساری ادامه داد: از منظر دوم، شخصیت مورد مراجعه ما صرفا تاریخی نیست بلکه تاریخ ساز و جریان ساز است و آرای او مانند دوا و درمان و راهکار ماست. به گمان ما مراجعه به ما برای دریافت حکمت است و ما از اندیشه ها و راهکارها و مدل حکمرانی او و سبک زندگی اش در ابعاد مختلف الگو برداریم و به کار ببریم از این منظر امام یک تاریخ ساز است و محصور در زمان و مکان خاصی نیست.

او ادامه داد: ما باید نگاهمان به امام این طور باشد که درمان درد های ما است همچنان که در سال ۴۱ و ۴۲ نسخه ای که از سوی امام ارائه شد دوای دردها بود امام به مطالبه و نیازهای تاریخی مردم در قرون متمادی پاسخ راهبردی و عملی ارائه کرده است و به همین دلیل مردم در زمان انقلاب به او اقبال کردند و از او استقبال کرد و به دنبال او حرکت کرد و مردم بر سر آرمان های امام جانفشانی کردند.

ما اگر فکر می کنیم که با صرف ابراز علاقه و احساسات عاطفی می توانیم اندیشه امام را به نسل بعد منقتل کنیم اشتباه کرده ایم همچنان که نسل گذشته این دوا را در امام دید نسل جدید هم اگر این را ببیند آن را دنبال می کند. صرف علاقه به امام نمی تواند او را زنده نگه دارد.

او افزود: باید ببینیم امام چه درمانی برای دردهای تاریخی آن دوره ارائه کرد که مردم از او استقبال کردند. درد مردم در آن زمان استبدادزدگی و وابستگی و واپسگرایی و انزوای دین بود. رنجی که دین از دو قرائت واپسگرا و لیبرالیستی می برد در درمان امام قابل برطرف شدن بود اگر این دردها که محدود به دوره خاصی نیست درمان ارائه شده از سوی امام را به نسل امروز نتقل کنیم مردم استقبال خواهند کرد.

کمساری ادامه داد: امام مانند یک طبیب درد را شناخت و هم راهکار درمان آن را ارائه کرد. و آن شد که دیدیم و رستاخیزی که در جان ملت های ما به وجود آمد. امام باید به عنوان یک احیاگر و منجی معرفی شود. اگر از نظرگاه رهبر معظم انقلاب به امام نگاه کنیم ایشان امام را درمانگر و طبیب می دانند. امام از منظر ایشان قطب نماست و این فرمایش که "امام نه امام دیروز که امام امروز و فردا هم هست" و انگشت اشاره ایشان همچنان راهگشا است. امام شاخص و قطب نما است و انقلابی بودن بر اساس اندیشه امام معنا می یابد. بدون حرکت در مسیر امام یک ادعای واهی بییش نیست. اگر به امام این طور نگاه کنیم امام تاریخ ساز خواهد بود و برای این کار باید فعالیت کرد و باید بدانیم که راه نجات امروز کشور ما همان راه امام است و همان که دیروز کشور ما را به اوج و اعتلا رساند امروز هم همان نسخه جواد می ود.

او با تاکید بر این که «با نسل امروز نمی توان از موضع بالا صحبت کرد بلکه باید اقنایی صحبت کرد و از زبان قابل فهم استفاده کرد و زبانی که مورد پذیرش جوانان باشد.» به هفته فرهنگی بر آستان آفتاب اشاره کرد و گفت: برگزاری هفته فرهنگی از اقداماتی از این سنخ است و موسسه تنظیم و نشر آثار در رویکرد جدید خود به این سمت می رود که در بحث آشنایی مردم با اندیشه های امام با راهکارهای هنری فرهنگی و ترویجی این برنامه ها را ارائه دهد و ما از این به بعد به فضل الهی برنامه هایی از این دست را در سراسر کشور پیش رو داریم . و از همه اصحاب هنر و رسانه کمک می خواهم که ما را در انجام این ماموریت کمک کنند.

فاطمه طباطبایی: امام به نماز اول وقت اهمیت بسیار می داد

فاطمه طباطبایی در همایش «بر آستان آفتاب» ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان این هفته فرهنگی، در توصیف سیره امام گفت که امام به نماز اول وقت اهمیت بسیار می داد و می گفت که برنامه هایتان را طوری تنظیم کنید که به نماز اول وقت برسیدفاطمه طباطبایی همسر سیداحمد خمینی و عروس حضرت امام در سخنان کوتاهی به نقل خاطره ای از مرحوم سیداحمد آقا یادگار امام پرداخت و گفت: وقتی امام عزیز رحلت کردند خیلی دوستان و شیفتگان امام به دیدن محل زندگی امام می آمدند و هر کدام از ما هم خدمت می رسیدیم. یکی از افراد مرحوم حاج عیسی جعفری و زنده یاد سیداحمد آقای خمینی بودند حاج احمد می گفت من و حاج عیسی سخنرانی کردن را باهم شروع کردیم ولی حاج عیسی جهانی شد.

او در ادامه به سیره امام خمینی در اهمیت دادن به نماز اشاره کرد و گفت: امام تاکید و توجه به نماز داشت و دو کتاب درباره نماز نوشته است که اهمیت آن را نشان می دهد. او در کتاب مصباح الهدایه و شرح دعای سحر که قبل از درک محضر استادشان یعنی آقای شاه آبادی آنها را نوشته است و نشان می دهد که امام از قبل با عرفان آشنایی داشت در مصباح الهدایه وقتی از مقام انسان کامل صحبت می کنند می فرمایند که ارمغان معراج پیامبر نماز بود و با نماز انسان از حیوانیت به انسانیت وارد می شود و صورت انسانی به خود می گیرد. در واقع، آنچه ما را از حیوانات در ملکوت مجزا می کند نماز است. تنها عبادتی که در هیچ شرایطی از انسان ساقط نمی شود نماز است.

او افزود: امام روی نماز اول وقت تاکید داشتند به یاد دارم زمانی که از بیرون به خانه آمدم از من درباره نماز پرسیدند که گفتم می خواهم بخوانم ایشان پرسید چرا اول وقت نخواندی گفتم بیرون بودم و کار داشتم که گفت اگر به نماز اهمیت بدهی کارهایت را طوری تنظیم می کنی که به نماز اول وقت برسی. ایشان بر اهمیت به نماز تاکید فراوان داشتند. اگر می توانید کتاب های امام درباره نماز را بخوانید و بدانید که اگر می خواهید به کمال برسید آن را در نماز به دست می آورید. امام می فرمود اسفار اربعه در یک رکعت نماز خلاصه می شود.

استاندار استان مرکزی: امام در راس شخصیت های اسطوره ای استان است

استاندار استان مرکزی: حضرت امام در راس شخصیت های اسطوره ای استان است که میتوان با آنها هویت جامعه را ساخت.

مخلص الائمه – استاندار استان مرکزی – در این مراسم گفت: ما معتقدیم هر موجودیت زنده انسانی دو شاکله دارد یکی شاکله جسمی و یکی هم معنوی. در مورد موجودیت زنده انسانی بزرگی به نام جامعه به آن شاکله معنوی می گوییم هویت و معتقدیم تا وقتی آن شاکله معنوی برپا و استوار باشد هر اندازه که آن شاکله جسمی آسیب دیده باشد چون شاکله معنوی استوار است آن موجودیت زنده حتما مقتدر و با یک مسیر روشنی برای پیشرفت و حرکت می تواند تلاش کند.

یک جامعه اگر مشکلات و مسائل متعددی در پیش پای خود داشته باشد اما هویتش برقرار باشد آن جامعه مقتدر است و می تواند مسیر را ادامه دهد. ما معتقدیم مولفه های متعددی می توانند نظام هویتی جامعه را تقویت کنند و آن را مقتدر نگه دارند. در راس این مولفه ها مفاخر و مشاهیر و شخصیت های بزرگ و اسطوره ها و بزرگانی هستند که جزء مهمی از این هویت را تشکیل می دهند و ما مفتخریم که استان مرکزی مهد اسطوره هایی هست که هر کدام می تواند یک مجموعه هویتی را بسازند و در راس آنها حضرت امام است و نظامی را برپا کردند که بر خلاف همه انقلاب های معاصر و غیرمعاصر جهان توانست وارد چهل واره دوم خود شود در حالی که سایر انقلاب ها به دهه سوم خود هم نرسیدند.

او با اشاره به تقارن میلاد امام خمینی با ولادت حضرت زهرا گفت: تقدیر این بود که این سلاله پاک حضرت زهرا زادروز ولادتش همزمان با جده خود شود و این افتخار نصیب شهر خمین و شهر استان مرزی باشد که بتوانیم با برنامه مفصل و پرباری که امسال با محوریت موسسه تنظیم شده و از امروز آغاز شد بتوانیم در روز ولادت این دردانه هستی خمین را کانون توجه همه رسانه ها و توده مردم کنیم و در قالب این هفته فرهنگی محتواهای غنی از این محیط پرفضیلت صادر شود.

استاندار استان مرکزی با اشاره به ولادت حضرت زهرا گفت: روز بسیار پرفضیلتی است و یک دانشمند مسیحی لبنانی هست به استاد سلیمان الکتانی که خود را مسیحی محمدی می نامید او ۹ کتاب در وصف اهل بیت نوشته است یک کتاب در وصف فاطمه زهرا دارند به نام فاطمه "زهرا شمشیر و زهی در نیام". که برنده جوایز ادبی شده است و جالب است که مقدمه این کتاب را شخصیت کم نظیر تاریخ معاصر «سیدموسی صدر» را نوشته اند استاد کتانی می گوید اگر همه فضیلت های انسانی، اخلاقی و معنوی و مقدسات در یک شخص جمع شود آ« شخص فاطمه زهرا است.

او در پایان گفت: این هفته فرهنگی فرصت مناسبی است برای خمین است که بتواند از این ظرفیت استفاده کند و نظام هویتی خود را شکل دهد امروز جامعه به شدت به این هویت نیاز دارد.

حاشیه های مراسم:

- در مراسم افتتاحیه هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» فیلم هایی از امام برای اولین بار به نمایش درآمد که توسط عروس ایشان فیلم برداری شده بود.

- همچنین از سوی سرکار خانم فاطمه طباطبایی چهار عکس منتشر نشده از امام به گالری این هفته فرهنگی ارائه شد که به نمایش در آید.

- در این مراسم دو کلیپ تهیه شده از سوی موسسه تنظیم و نشر آثار امام درباره هفته فرهنگی و نیز امام به نمایش در آمد.

- یک گروه هنری هم در این مراسم به هنرنمایی در یک موسیقی سنتی با موضوع امام پرداختند.

- در این مراسم از مادران و همسران شهیدان مصطفی و علیمحمد ایلخانی، شهید مهدی معماری، شهید محمدرضا بزرگی، شهید علی ترابی، شهید علی کمانی، شهید علی محمد نظری و شهید هاشمی و نیز همسر شهید مرتضی براتی با ارائه یک اثر هنری (پرتره امام از استاد ول بیگی) تقدیر و تشکر شد.

- همزمان با افتتاحیه هفته فرهنگی، نمایشگاه های متعددی در زمینه های مختلف آغاز به کار کردند.

- با توجه به این که در یک هفته پیش رو در سالن آمفی تئاتر بیت امام هر روز نمایش رایگان فیلم های سینمایی روز را خواهیم داشت یک کلیپ از فیلم های مورد نظر در انتهای مراسم به نمایش در آمد.

...
۱۴۰۱/۱۱/۰۲

تهران

کد خبر
۱۱۹۰
مدت زمان تقریبی مطالعه
۱۲ دقیقه
تاریخ انتشار
۱۴۰۱/۱۱/۰۲
تماس با ما
موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی
تهران خیابان باهنر خیابان یاسر خیابان حسنی‌کیا پلاک ۵۹
تلفن: ۲۲۲۹۰۱۹۱-۰۲۱ الی ۵
فکس: ۲۲۲۹۰۴۷۸
پست الکترونیک: info@icpikw.ir
پایگاه اطلاع‌رسانی - موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی
طراحی و پیاده‌سازی: دفتر فناوری اطلاعات و آمار
All Content by icpikw.ir is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License